*** Το παρόν ιστολόγιο συνταξιοδοτήθηκε... έπαψε η ενημέρωσή του... ***

Καταστροφή υλικών και εξοπλισμού εργαστηρίων

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΥΛΙΚΟΥ
Η κινητή και η ακίνητη σχολική περιουσία ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. (αρ. 5, Ν.1894/1990). 
Οι Σχολικές Επιτροπές που θεσμοθετήθηκαν με το αρ. 243 του Ν. 3463/2006 έχουν την αρμοδιότητα, εκτός των άλλων, της επισκευής και συντήρησης του κάθε είδους εξοπλισμού των σχολείων στο ίδιο ΦΕΚ (παρ.4 αρ.243 Ν.3463/2006)

Αντικείμενα που δεν έχουν καμία αξία καταστρέφονται με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη επιτροπής, η οποία αποτελείται από τρεις συμβούλους στο προαναφερόμενο ΦΕΚ (παρ. 6, αρ. 199 του Ν. 3463/2006)
Εάν στο σχολείο υπάρχουν υλικά τα οποία έχουν υποστεί φθορές ή έχουν καταστραφεί και δεν είναι δυνατόν ούτε να χρησιμοποιηθούν ούτε να εκποιηθούν, τότε μπορούν να καταστραφούν σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία:
  • Αποστέλλεται έγγραφο από τον Δ/ντη του Ε.Κ.προς τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου, όπου ζητείται ή καταστροφή του υλικού (έχει προηγηθεί πρακτικό συλλόγου διδασκόντων).
  • Συνεδριάζει η Σχολική Επιτροπή, εγκρίνει την καταστροφή του υλικού που υποδεικνύει ο Διευθυντής και ορίζει τριμελή επιτροπή καταστροφής υλικού.
  • Η τριμελής επιτροπή καταστρέφει το υλικό και συντάσσει Πρωτόκολλο Καταστροφής Υλικού
  • Ο Διευθυντής του σχολείου διαγράφει τα υλικά από το βιβλίο Υλικού του Σχολείου μνημονεύοντας την πράξη της Σχολικής Επιτροπής.
  • Επίσης διατίθεται το παρακάτω πρακτικό σε πολλά σχολεία από τις σχολικές επιτροπές: Πρωτόκολλο καταστροφής σχολικής επιτροπής