*** Το παρόν ιστολόγιο συνταξιοδοτήθηκε... έπαψε η ενημέρωσή του... ***

Τι γράφεται στο βιβλίο πράξεων διευθυντή

Η ανάρτηση αυτή είναι κρίσιμη αφού πολλοί διευθυντές σχολείων γράφουν ότι να’ ναι στο βιβλίο πράξεων του διευθυντή σχολικής μονάδας ή εργαστηριακού κέντρου.

Η συζήτηση με μερικούς διευθυντές σχολείων με οδήγησε να αναρτήσω τη σχετική εγκύκλιο ώστε να πάψει η αναγραφή πράξεων ανάληψης υπηρεσίας (και όχι μόνο) στο βιβλίο πράξεων διευθυντή. Σε αυτό καταχωρίζονται και υπογράφονται μόνο πράξεις της αποκλειστικής αρ­μοδιότητας του Διευθυντή. Τούτο σημαίνει πώς κάθε άλλη πράξη που την υπογρά­φει και δεύτερο πρόσωπο καταχωρίζεται στο βιβλίο πράξεων του Συλλόγου των Καθηγητών.

Καλό είναι να ρίξετε μια ματιά και στα υπόλοιπα βιβλία και έντυπα που αναφέρονται στην παρακάτω εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να αποφεύγονται οι μη σύννομες ενέργειες.

Επίσης παρατίθεται παράδειγμα βεβαίωσης ανάληψης υπηρεσίας αναπληρωτή όπου φαίνεται να αναγράφεται η ανάληψη υπηρεσίας στο βιβλίο πράξεων του συλλόγου. Μόνο έτσι γίνεται αποδεκτή από τα υπερκείμενα κλιμάκια εκπαίδευσης.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ:

1.ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 

Το βιβλίο αυτό είναι το πλέον απαραίτητο για την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία και σε αυτό γράφονται οι αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων για όλα τα σοβαρά θέματα λειτουργίας της Σχολικής μονάδας (όπως Κατανομή τάξεων-τμημάτων, Σχεδιασμός εκπαιδευτικού έργου, Εφημερία, Εκπαιδευτικές επισκέψεις, Προγραμματισμός δραστηριοτήτων κ.λ.π.). Το βιβλίο αυτό κλείνεται από το Διευθυντή της Σχολικής μονάδας στο τέλος του σχολικού έτους (31 Αυγούστου …)

2. ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ  

Στο βιβλίο αυτό καταχωρούνται όλες οι αποφάσεις του Διευθυντή της Σχολικής μονάδας όπως: Συγκρότηση Επιτροπής εξετάσεων, Συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής, Καταγραφής Υλικού ή καταστροφής υλικού κ.λ.π.. το βιβλίο αυτό κλείνει στο τέλος κάθε σχολικού έτους (31 Αυγούστου …).